Seilias

Physics and Photography

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

Πότε είναι πιο κοντά η Γη στον Ήλιο; Το καλοκαίρι ή τον Χειμώνα;

Αν απαντήσατε το Καλοκαίρι κάνετε λάθος. Οι εποχές δεν οφείλονται στην απόσταση Γης - Ηλίου αλλά στο ότι  ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιστροφής της γύρω από τον Ήλιο. Έτσι όταν το Βόρειο ημισφαίριο έχει καλοκαίρι το Νότιο ημισφαίριο έχει χειμώνα.
 
Αρχική arrow Φυσική arrow Ταλαντώσεις και Κύματα arrow Στάσιμα Κύματα σε χορδή με ακλόνητα άκρα - HTML5
Δεκ
30
2018
Στάσιμα Κύματα σε χορδή με ακλόνητα άκρα - HTML5 Εκτύπωση E-mail
(11 ψήφοι)
Με την συγκεκριμένη προσομοίωση μπορείς να μελετήσεις την δημιουργία ενός στάσιμου κύματος σε μια χορδή με ακλόνητα άκρα. Μπορείς να προσθέσεις τους δεσμούς και τις κοιλίες που σχηματίζονται πιέζοντας τα αντίστοιχα κουμπιά.Μπορείς να επιλέξεις 'Μέτρηση' για μετρήσεις την οριζόντια απόσταση δύο σημείων.Με την επιλογή 'Στιγμιότυπο' μπορείς να δημιουργήσεις ένα αντίγραφο του στιγμιότυπου του κύματος εκείνη την χρονική στιγμή. Με τα κουμπιά '+' και '-' μπορείς να προσθέσεις μεμονωμένα σημεία και να τα τοποθετήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις σύροντάς τα.

Στάσιμο κύμα σε χορδή με ακίνητα άκρα, κανονικοί τρόποι ταλάντωσης.



Στάσιμο κύμα και επαλληλία κανονικών τρόπων ταλάντωσης.


Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση
+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Τελευταία ανανέωση ( 25.04.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φυσική

Μηχανική

Ηλεκτρομαγνητισμός

 
Joomla Templates by Joomlashack