Seilias

Physics and Photography

Τα Δημοφιλέστερα του Μήνα

Σχόλια - Παρατηρήσεις

    Η ιστοσελίδα seilias.gr
  • ΔΕΝ χρησιμοποιεί cookies.
  • ΔΕΝ απαιτεί εγγραφή.
  • ΔΕΝ καταγράφει και δεν απαιτεί για την πλήρη χρήση της κανένα προσωπικό σας δεδομένο.
  • ΔΕΝ υπάρχουν διαφημίσεις.
  • ΔΕΝ απαιτεί συνδρομή, είναι Δωρεάν.
Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

 Τι ύψος πρέπει να έχει ένας καθρέφτης για να φανούμε ολόκληροι;


Ακριβώς το μισό μας ύψος. Δηλαδή αν το ύψος μας είναι 1.80m  τότε ένας καθρέφτης των 0.90m (90 πόντους) είναι αρκετός για να μας δείξει ολόκληρους, αρκεί να τοποθετηθεί σωστά. Θα πρέπει το πάνω μέρος του να είναι στο ύψος του μετώπου μας.

Δείτε την προσομοίωση κάνοντας κλικ εδώ

 
Ιαν
14
2013
Τροχαλία Εκτύπωση E-mail
(7 ψήφοι)
Τροχαλία

Η τροχαλία του σχήματος έχει μάζα Μ = 4 kg και ακτίνα R. Τα σώματα έχουν μάζες m1 = 1 kg και m2 = 2 kg. Να υπολογίσετε την επιτάχυνση με την οποία θα κινηθούν τα σώματα αν αφεθούν ελεύθερα. Δίνεται ότι η ροπή αδράνειας μιας τροχαλίας ως προς τον άξονά της είναι , g = 10 m/s2 .


Πλήρη Οθόνη

 

Αν υποθέσουμε πως η επιτάχυνση του σώματος m1 είναι προς τα πάνω τότε από τον 2ο Νόμο του Νεύτωνα έχουμε

 

(1)

Επειδή τα δύο σώματα είναι δεμένα με σχοινί θα έχουν το ίδιο μέτρο επιτάχυνσης έτσι

 

(2)

Για την στροφική κίνηση στην τροχαλία

Επειδή το σχοινί δεν γλιστρά στην τροχαλία

Η τελευταία σχέση γίνεται

 

(3)

Με πρόσθεση κατά μέλη των εξισώσεων (1), (2), (3) προκύπτει

 

(4)

 

Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση
+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Τελευταία ανανέωση ( 26.07.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Joomla Templates by Joomlashack