Seilias

Physics and Photography

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

In Theory, Theory and Practice are the Same but In Practice They’re Different.

A. Einstein

 
Ιαν
13
2013
Άνωση Εκτύπωση E-mail
(4 ψήφοι)
Άνωση

O κύλινδρος του σχήματος έχει ύψος H = 40 cm , εμβαδό βάσης S = 0,004 m2 και είναι δεμένος στην μια άκρη ενός ιδανικού ελατήριου σταθεράς k = 100 N/m του οποίου το άλλο άκρο είναι ακλόνητα στερεωμένο. Αρχικά το ελατήριο έχει το φυσικό του μήκος και κύλινδρος μόλις που ακουμπά στην επιφάνεια του υγρού. Κάποια στιγμή αφήνουμε τον κύλινδρο ελεύθερο. Να αποδείξετε ότι ο κύλινδρος θα εκτελέσει απλή αρμονική ταλάντωση και να βρεθεί η περίοδός του. Δίνονται η πυκνότητα του κυλίνδρου ρ = 3000 kg/m3 και η πυκνότητα του υγρού ρυ = 5000 kg/m3.


Πλήρη Οθόνη

 

Αρχικά βρίσκουμε την θέση ισορροπίας. Στην θέση ισορροπίας ο κύλινδρος είναι βυθισμένος στο υγρό κατά ύψος hυ και το ελατήριο είναι επιμηκυμένο κατά ΔL

θεωρούμε τον κύλινδρο σε μια τυχαία θέση στην θέση αυτή υπολογίζουμε την συνισταμένη των δυνάμεων. Την θετική φορά την επιλέγω προς τα πάνω τότε ο κύλινδρος θα είναι βυθισμένος μέσα στο υγρό κατά hυ-x και το ελατήριο θα είναι επιμηκυμένο κατά ΔL-x

Δηλαδή η δύναμη είναι της μορφής

με

Η περίοδος θα είναι

με αντικατάσταση

Τ=0,79 s

 

Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση
+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Τελευταία ανανέωση ( 26.07.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Joomla Templates by Joomlashack