Seilias

Physics and Photography

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

Αν μια σταγόνα νερού την μοιράσουμε σε όλο τον κόσμο πόσα μόρια θα πάρει ο καθένας μας;


300.000.000.000 (τριακόσια δισεκατομύρια μόρια ο καθένας!) 

 
Αρχική arrow Φυσική arrow Οπτική - FLASH arrow Αντικατοπτρισμός
Ιούλ
15
2010
Αντικατοπτρισμός Εκτύπωση E-mail
(9 ψήφοι)
Με  Drag and Drop μετακινείστε το κίτρινο σημείο και περιστρέψτε την ακτίνα φωτός. Αλλάξτε την παράμετρο α για να αλλάξετε την συνάρτηση μεταβολής του δείκτη διάθλασης. Αν ο αριθμός των στρωμάτων αέρα είναι μικρός τότε μπορείτε να μεταβάλλετε και μεμονωμένα τον δείκτη διάθλασης. To ύψος προέκτασης αντιπροσωπεύει το στρώμα αέρα απ όπου θα σχεδιάζεται η προέκταση της ακτίνας.


Όταν η θερμοκρασία του εδάφους είναι υψηλή ο αέρας ακριβώς από πάνω είναι και αυτός ζεστός και όσο πάμε σε μεγαλύτερα ύψη γίνεται πιο κρύος. Εξαιτίας αυτής της διαφοράς θερμοκρασίας ελαττώνεται ο δείκτης διάθλασης καθώς πλησιάζουμε το έδαφος. Έτσι το φώς ταξιδεύει από πυκνό σε όλο και πιο αραιό μέσο. Κάποια στιγμή συμβαίνει ολική ανάκλαση σχηματίζοντας τελικά ένα τόξο κάτι σαν «κούπα». Όταν τώρα η ακτίνα φωτός έρχεται στο μάτι μας (ο εγκέφαλος μας θεωρεί ότι το φως διαδίδεται ευθύγραμμα) νομίζουμε ότι η ακτίνα φωτός ακολουθεί την πορεία της προέκτασης με αποτέλεσμα να «βλέπουμε» σχηματίζεται ένα είδωλο σε καθρέφτη. Στην φύση ο πιο κοινός καθρέφτης είναι το νερό για αυτό θεωρούμε ότι σε εκείνη την περιοχή υπάρχει νερό.
Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση
+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Τελευταία ανανέωση ( 05.09.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φυσική

Μηχανική

Ηλεκτρομαγνητισμός

 
Joomla Templates by Joomlashack