Seilias

Physics and Photography

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις γραφικές παραστάσεις από τις προσομοιώσεις σε δικές σας εργασίες, να αποθηκεύσετε κάποια προσομοίωση ή να εκτυπώσετε ένα άρθρο κάντε κλικ εδώ για να δείτε την διαδικασία.

Για ενσωμάτωση αρχείων προσομοιώσεων στο Word-Excel-PowerPoint πατήστε εδώ


Σας Ευχαριστώ.

Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

 Το ξέρατε ότι  η εξάτμιση έχει σαν αποτέλεσμα την ψύξη?


Να γιατί κινδυνεύουμε να πάθουμε ψύξη όταν βγαίνουμε έξω με βρεγμένα μαλλιά ακόμη και αν είναι καλοκαίρι.

 
Ιούν
18
2019
Νόμος Faraday, κανόνας Lentz, Αμοιβαία Επαγωγή - HTML5
(3 ψήφοι)
Με την συγκεκριμένη προσομοίωση μπορούμε να μελετήσουμε το νόμο του Faraday. Μπορούμε να μεταβάλλουμε την αντίσταση του δεύτερου κυκλώματος σύροντας τον δρομέα. Η συνολική αντίσταση του δεύτερου κυκλώματος μεταβάλλεται από 10Ω έως 60Ω. Ο Διακόπτης είναι δύο θέσεων και μεταβαίνουμε από την μια θέση στην άλλη πατώντας πάνω του. Θεωρούμε την επίδραση του πρώτου πηνίου (κύκλωμα γαλβανομέτρου) στο δεύτερο (κύκλωμα πηγής) αμελητέα. Αν έχουμε τσεκάρει την επιλογή 'Lentz' τότε εμφανίζονται πρόσθετες πληροφορίες για το κύκλωμα.

Τελευταία ανανέωση ( 24.08.19 )
 
Ιούν
07
2019
Νόμος Faraday - HTML5
(0 ψήφοι)

Με την συγκεκριμένη προσομοίωση μπορούμε να μελετήσουμε τον νόμο του Faraday. Έχουμε την δυνατότητα να σύρουμε την δρομέα στο κάτω μέρος της οθόνης και να μεταβάλλουμε έτσι την θέση του μαγνήτη χειροκίνητα. Μπορούμε να μεταβάλλουμε την ταχύτητα και την επιτάχυνση και την πολικότητα του μαγνήτη από το μενού των ρυθμίσεων. Για το σωληνοειδές μπορούμε να μεταβάλλουμε τον αριθμό των σπειρών και το μήκος του.

Με την επιλογή "Γράφημα" μπορούμε να έχουμε το γράφημα της ροής (κόκκινη καμπύλη) και της Ηλεκτρεγερτικής δύναμης από επαγωγή (μπλε καμπύλη). Για σύγκριση περιπτώσεων μπορούμε πατήσουμε το πλήκτρο της φωτογραφικής μηχανής ώστε να δημιουργεί ένα αντίγραφο διαγραμμάτων.

Το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για τους υπολογισμούς είναι ένας κυκλικός ρευματοφόρος αγωγός στη θέση του μαγνήτη. Η ένταση του μαγνητικού πεδίου σε όλη την έκταση της κάθε σπείρας του σωληνοειδούς θεωρείται σταθερή και ίση με αυτή που δημιουργεί ο κυκλικός αγωγός στον άξονα που περνά από το κέντρο του και απέχει όσο η σπείρα του σωληνοειδούς από αυτόν. Η κάθε σπείρα απέχει από την επόμενη της κατά L/N όπως L το μήκος του σωληνοειδούς και Ν το πλήθος των σπειρών.

Τελευταία ανανέωση ( 01.07.19 )
 
Οκτ
30
2018
Φυσική Γ Λυκείου Θετικού Προσανατολισμού (v6.0/16-08-2019) - HTML5
(4 ψήφοι)

Φυσική Γ' Λυκείου Θετικού προσανατολισμού σε μορφή HTML5 - v6.0/16-08-2019

Στην έκδοση v6.0
1. Προστέθηκαν ορισμένες εφαρμογές στον Ηλεκτρομαγνητισμό στις Ταλαντώσεις και Στερεό σώμα
2. Έγιναν διορθώσεις

Παρατήρηση
Αν και ο διεθνής συμβολισμός του Ν-μαγνητικού πόλου είναι με κόκκινο χρώμα και του S-μαγνητικού πόλου είναι μπλε (ή πράσινο) όπως έχουν επιλεχθεί και στις προσομοιώσεις, στο σχολικό βιβλίο έχουν επιλεχθεί για άγνωστο λόγο τα ακριβώς αντίθετα χρώματα. Για τον λόγο αυτό έχετε την δυνατότητα να ορίσετε χρώματα της επιλογής σας ως εξής : Μέσα στον φάκελο gl-html5/files/variables/ υπάρχει το αρχείο magnetColors.js μπορείτε να το ανοίξετε με τον επεξεργαστή κειμένου (δεξί κλικ άνοιγμα με ...) και να ορίσετε δικά σας χρώματα.

Στην έκδοση v5.0
1. Προστέθηκαν ορισμένες εφαρμογές στον Ηλεκτρομαγνητισμό και στις ταλαντώσεις
2. Ενσωματώθηκαν οι γραμματοσειρές προκειμένου να είναι συμβατές και με την τελευταία έκδοση του Firefox.

Στην έκδοση v4.0 προστέθηκε ο Ηλεκτρομαγνητισμός.

Στην έκδοση v3.0 προστέθηκαν ορισμένες εφαρμογές.

Στην έκδοση v2.0 προστέθηκαν ορισμένες εφαρμογές για τα ρευστά και έγιναν αλλαγές ώστε οι εφαρμογές να είναι περισσότερο λειτουργικές σε κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.

Για να τρέχουν τα αρχεία offline.

Σε περιβάλλον windows
1) Αποσυμπιέζουμε το αρχείο και κάνουμε διπλό κλικ στο αρχείο gl-html5.html

Σε περιβάλλον Android
1) Αποσυμπιέζουμε το αρχείο σε desktop υπολογιστή.
2) Μεταφέρουμε τα αρχεία στη μνήμη του ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ (πχ στον φάκελο Documents).
3) Ανοίγουμε τον Chrome, Opera και σαν διεύθυνση πληκτρολογούμε file:///sdcard (Τα αρχεία βρίσκονται στην μνήμη του τηλεφώνου, παρόλα αυτά πληκτρολογούμε sdcard)
4) Αν όλα έχουν πάει καλά θα δούμε τον κατάλογο με τα αρχεία που υπάρχουν στη μνήμη του τηλεφώνου. Βρίσκουμε τον φάκελο όπου έχουμε αντιγράψει τα αρχεία πχ τον φάκελο Documents και πατάμε πάνω του.
5) Μέσα πρέπει να βρούμε το αρχείο gl-html5.html όπου και πατάμε πάνω του.
6) Θα πρέπει να έχει ανοίξει το αρχείο.
7) Για να μην επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία προτείνεται να προστεθεί στα αγαπημένα.

Υ.Γ. Για οποιαδήποτε παρατήρηση αφήστε το σχόλιό σας. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να αναφερθούν οι όποιες δυσκολίες που συναντήθηκαν για την λειτουργία χωρίς σύνδεση στο internet σε Android συσκευές. Ευχαριστώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή για λειτουργία σε τοπικό επίπεδο χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Internet.

Τελευταία ανανέωση ( 18.08.19 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 21 από 179
 
Joomla Templates by Joomlashack