Seilias

Physics and Photography

Στατιστικά

Επισκέπτες: 11873472

Τελευταία Ενημέρωση

28/03/2024

Who's Online

Έχουμε 7 επισκέπτες online

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

 Τι ύψος πρέπει να έχει ένας καθρέφτης για να φανούμε ολόκληροι;


Ακριβώς το μισό μας ύψος. Δηλαδή αν το ύψος μας είναι 1.80m  τότε ένας καθρέφτης των 0.90m (90 πόντους) είναι αρκετός για να μας δείξει ολόκληρους, αρκεί να τοποθετηθεί σωστά. Θα πρέπει το πάνω μέρος του να είναι στο ύψος του μετώπου μας.

Δείτε την προσομοίωση κάνοντας κλικ εδώ

 
Αρχική
Ιούλ
08
2019
Νόμος Faraday - κανόνας Lentz (Δακτύλιος) - HTML5
(10 ψήφοι)

Με την συγκεκριμένη προσομοίωση μπορούμε να μελετήσουμε τον νόμο του Faraday. Έχουμε την δυνατότητα να σύρουμε την δρομέα στο κάτω μέρος της οθόνης και να μεταβάλλουμε έτσι την θέση του μαγνήτη χειροκίνητα. Μπορούμε να μεταβάλλουμε την ταχύτητα και την επιτάχυνση και την ισχύ του μαγνήτη από το μενού των ρυθμίσεων. Για τον δακτύλιο μπορούμε να ρυθμίσουμε την αρχική του θέση.

Με την επιλογή "Γράφημα" μπορούμε να έχουμε το γράφημα της ροής (κόκκινη καμπύλη) και της Ηλεκτρεγερτικής δύναμης από επαγωγή (μπλε καμπύλη). Για σύγκριση περιπτώσεων μπορούμε πατήσουμε το πλήκτρο της φωτογραφικής μηχανής ώστε να δημιουργεί ένα αντίγραφο διαγραμμάτων.

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.22 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ιούν
18
2019
Νόμος Faraday - κανόνας Lentz (Αμοιβαία Επαγωγή) - HTML5
(11 ψήφοι)
Με την συγκεκριμένη προσομοίωση μπορούμε να μελετήσουμε το νόμο του Faraday. Μπορούμε να μεταβάλλουμε την αντίσταση του δεύτερου κυκλώματος σύροντας τον δρομέα. Η συνολική αντίσταση του δεύτερου κυκλώματος μεταβάλλεται από 10Ω έως 60Ω. Ο Διακόπτης είναι δύο θέσεων και μεταβαίνουμε από την μια θέση στην άλλη πατώντας πάνω του. Θεωρούμε την επίδραση του πρώτου πηνίου (κύκλωμα γαλβανομέτρου) στο δεύτερο (κύκλωμα πηγής) αμελητέα. Αν έχουμε τσεκάρει την επιλογή 'Lentz' τότε εμφανίζονται πρόσθετες πληροφορίες για το κύκλωμα.

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.22 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μάρ
18
2013
Ηλετρομαγνητική Επαγωγή (κίνηση σε οριζόντιο επίπεδο) - HTML5
(21 ψήφοι)
Με την συγκεκριμένη προσομοίωση μπορούμε να μελετήσουμε το φαινόμενο της Ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής σε κινούμενη ράβδο μέσα σε μαγνητικό πεδίο. Το μήκος της ράβδου είναι σταθερό και 1m. Οι γραφικές παραστάσεις της Μαγνητικής ροής και της ΗΕΔ από επαγωγή είναι παρόμοιες με της θέσης και της ταχύτητας αντίστοιχα. Έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε τις αντιστάσεις του κυκλώματος επιλέγοντας ρυθμίσεις. Για την λειτουργία της προσομοίωσης μπορούμε να σύρουμε την ράβδο για της αλλάξουμε την αρχική της θέση.

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.22 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 31 - 33 από 145

Φυσική

Μηχανική

Ηλεκτρομαγνητισμός

 
Joomla Templates by Joomlashack