Seilias

Physics and Photography

Τα Δημοφιλέστερα του Μήνα

Στατιστικά

Επισκέπτες: 12925656

Τελευταία Ενημέρωση

07/12/2024

Who's Online

Έχουμε 10 επισκέπτες online

Σχόλια - Παρατηρήσεις

    Η ιστοσελίδα seilias.gr
  • ΔΕΝ χρησιμοποιεί cookies.
  • ΔΕΝ απαιτεί εγγραφή.
  • ΔΕΝ καταγράφει και δεν απαιτεί για την πλήρη χρήση της κανένα προσωπικό σας δεδομένο.
  • ΔΕΝ υπάρχουν διαφημίσεις.
  • ΔΕΝ απαιτεί συνδρομή, είναι Δωρεάν.
Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

Πότε είναι πιο κοντά η Γη στον Ήλιο; Το καλοκαίρι ή τον Χειμώνα;

Αν απαντήσατε το Καλοκαίρι κάνετε λάθος. Οι εποχές δεν οφείλονται στην απόσταση Γης - Ηλίου αλλά στο ότι  ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιστροφής της γύρω από τον Ήλιο. Έτσι όταν το Βόρειο ημισφαίριο έχει καλοκαίρι το Νότιο ημισφαίριο έχει χειμώνα.
 
Αρχική
Αυγ
30
2019
Εναλλασσόμενο Ρεύμα - HTML5
(12 ψήφοι)
Προσομοίωση με την οποία να μελετήσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του εναλλασσόμενου ρεύματος. Μπορούμε να μεταβάλλουμε το πλάτος της τάσης και την αντίσταση του κυκλώματος για να δούμε την επίδραση των μεταβολών αυτών στην ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τελευταία ανανέωση ( 12.03.20 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αυγ
20
2019
Ενεργός Ένταση, Τάση Εναλλασσομένου Ρεύματος - HTML5
(17 ψήφοι)
Προσομοίσωση με την οποία μπορούμε να υπολογίσουμε την ενεργό τάση του εναλλασσομένου ρεύματος. Μπορούμε να αλλάξουμε το πλάτος της τάσης του εναλλασσομένου και την τάση του συνεχούς ρεύματος. Όταν τα δύο ποσά θερμότητας γίνουν ίσα μεταξύ τους τότε η συνεχής τάση είναι ίση με την ενεργό τάση του εναλλασσομένου ρεύματος.

Τελευταία ανανέωση ( 12.03.20 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αυγ
05
2019
Διατήρηση Στροφορμής κατά την κίνηση σε πεδίο Βαρύτητας - HTML5
(4 ψήφοι)
Με την συγκεκριμένη προσομοίωση μπορούμε να μελετήσουμε την κίνηση ενός πλανήτη στο πεδίο βαρύητας ενός αστεριού. Σε πεδία κεντρικών δυνάμεων η Στροφορμή διατηρείται έτσι μπορούμε να μελετήσουμε την διατήρηση της στροφορμής και τους νόμους το Kepler.
Μπορούμε να σύρουμε τον πλανήτη, το αστέρι και το διάνυσμα της ταχύτητας για να μεταβάλλουμε την θέση του πλανήτη του αστεριού και την ταχύτητα πλανήτη. Αν δώσουμε ως ταχύτητα την τιμή 29.29 km/s που αντιστοιχεί στην ταχύτητα της Γης στο Αφήλιο τότε η κίνηση αναπαριστά την κίνηση της Γης στο βαρυτικό πεδίο του Ήλιου.

Τελευταία ανανέωση ( 26.10.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 41 42 43 44 45 46 47 48 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 127 - 129 από 143

Φυσική

Μηχανική

Ηλεκτρομαγνητισμός

 
Joomla Templates by Joomlashack