Seilias

Physics and Photography

Τα Δημοφιλέστερα του Μήνα

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

Τυλίγουμε ένα παγάκι με μάλλινο ύφασμα και το αφήνουμε να λιώσει. Θα λιώσει άραγε πιο γρήγορα επειδή είναι τυλιγμένο σε μάλλινο ύφασμα;


Όχι!
Το μάλλινο ύφασμα είναι μονωτής εμποδίζοντας την θερμότητα να μπει αλλά και να βγει. Γι αυτό φοράμε μάλλινα τον χειμώνα. Το ύφασμα λειτουργεί σαν ασπίδα, το απομονώνει  από το περιβάλλον του. Έτσι όταν το παγάκι είναι τυλιγμένο με μάλλινο ύφασμα δεν μπορεί να μπεί θερμότητα (από το πιο ζεστό περιβάλλον) με αποτέλεσμα να λιώνει πιο αργά.

 
Σεπ
27
2022
Πείραμα Thosmon Εκτύπωση E-mail
(8 ψήφοι)
O J.J. Thomson το 1897 ανακάλυψε το ηλεκτρόνιο. Τα ηλεκτρόνια εκπέπονται από την κάθοδο και επιταχύνονται από διαφορά δυναμικού V₁. Στην συνέχεια εισέρχονται σε δεύτερη περιοχή όπου επικρατούν ένα ηλεκτρικό πεδίο με ανάμεσα στους οπλισμούς του πυκνωτή η απόσταση των οπλισμών του είναι 5cm και μαγνητικό πεδίο έντασης B. Τα ηλεκτρόνια που εξέρχονται χτυπάνε στο άκρο του σωλήνα.

Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση
+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Τελευταία ανανέωση ( 18.01.23 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Joomla Templates by Joomlashack