Seilias

Physics and Photography

Τα Δημοφιλέστερα του Μήνα

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

Πότε είναι πιο κοντά η Γη στον Ήλιο; Το καλοκαίρι ή τον Χειμώνα;

Αν απαντήσατε το Καλοκαίρι κάνετε λάθος. Οι εποχές δεν οφείλονται στην απόσταση Γης - Ηλίου αλλά στο ότι  ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιστροφής της γύρω από τον Ήλιο. Έτσι όταν το Βόρειο ημισφαίριο έχει καλοκαίρι το Νότιο ημισφαίριο έχει χειμώνα.
 
Αρχική arrow Φυσική arrow Οπτική arrow Καθρέφτης - Εύρος Θέασης - HTML5
Δεκ
28
2020
Καθρέφτης - Εύρος Θέασης - HTML5 Εκτύπωση E-mail
(8 ψήφοι)
Μπορείς να μετακινήσεις τον παρατηρητή (μάτι) για να δεις ποια περιοχή είναι ορατή στον καθρέφτη. Μπορείς επίσης να μεταβάλεις το ύψος του καθρέφτη. Αν επιλέξεις φιγούρα τότε εμφανίζεται μια ανδρική 'Φιγούρα' την οποία μπορείς να μετακινήσεις. Ποιο πρέπει να είναι το ύψος του καθρέτη ώστε να φαίνεται ολόκληρο το είδωλο της φιγούρας στον καθρέφτη;

Υψος Καθρέφτη

Η απάντηση είναι ακριβώς το μισό μας ύψος. Αν το ύψος ενός ανθρώπου είναι πχ $1.80\ \rm{m}$ τότε το ελάχιστο ύψος του καθρέφτη που απαιτείται ώστε να μας δείχνει ολόκληρους είναι $0.90\ \rm{m}$ αρκεί όμως να τοποθετηθεί σωστά. Δηλαδή το πάνω μέρος του καθρέφτη θα πρέπει να τοποθετηθεί στο ύψος των ματιών μας. Να σημειωθεί ότι δεν έχει σημασία η απόσταση από τον καθρέφτη. Αν πχ δεν φαίνεται το κεφάλι μας τότε η πρώτη αντίδρασή μας είναι να πάμε λίγο πιο πίσω ή λίγο πιο μπροστά. Δεν θα πετύχουμε τίποτε, πάλι δεν θα φαινόμαστε ολόκληροι και η μόνη λύση είναι να σκύψουμε ή να το πάρουμε απόφαση πως πρέπει να τοποθετήσουμε τον καθρέφτη ψηλότερα!

Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση
+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Τελευταία ανανέωση ( 28.12.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φυσική

Μηχανική

Ηλεκτρομαγνητισμός

 
Joomla Templates by Joomlashack