Seilias

Physics and Photography

Τα Δημοφιλέστερα του Μήνα

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

Πότε είναι πιο κοντά η Γη στον Ήλιο; Το καλοκαίρι ή τον Χειμώνα;

Αν απαντήσατε το Καλοκαίρι κάνετε λάθος. Οι εποχές δεν οφείλονται στην απόσταση Γης - Ηλίου αλλά στο ότι  ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιστροφής της γύρω από τον Ήλιο. Έτσι όταν το Βόρειο ημισφαίριο έχει καλοκαίρι το Νότιο ημισφαίριο έχει χειμώνα.
 
Αρχική arrow Φυσική arrow Μηχανική arrow 2ος Νόμος Νεύτωνα - HTML5
Ιουλ
28
2020
2ος Νόμος Νεύτωνα - HTML5 Εκτύπωση E-mail
(20 ψήφοι)
Εφαρμογή με την οποία μπορούμε να μελετήσουμε τον 2ο Νόμο του Νεύτωνα. Μπορούμε να σύρουμε το σώμα για να μεταβάλλουμε την αρχική του θέση, να μεταβάλλουμε την μάζα του σώματος καθώς και τις δυνάμεις που ενεργούν πάνω του.

Κατεβάστε την εφαρμογή για λειτουργία σε τοπικό επίπεδο χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Internet.

 

2ος Νόμος

Ο Πρώτος νόμος του Νεύτωνα αναφέρεται στην περίπτωση όπου δεν υπάρχουν δυνάμεις. Αν σε κάποιο σώμα ενεργούν δυνάμεις τότε αυτό αντιδρά στην αλλαγή της ταχύτητας του. Όσο μεγαλύτερη είναι αδράνειά του τόσο περισσότερο αντιδρά. Μέτρο της αδράνειας του σώματος είναι η μάζα του. Σώματα με μεγάλη μάζα είναι πιο δυσκίνητα χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να επιτύχουμε ίδια αποτελέσματα.

Η επιτάχυνση που αποκτά ένα σώμα κάτω επίδραση δυνάμεων είναι ανάλογη της συνισταμένης δύναμης $\vec F$ και αντιστρόφως ανάλογη της μάζας $m$ του σώματος.

 

$$\vec a=\frac{\vec F}{m}$$ $$(1)$$

 

Παρατηρήσεις

Ένα εύκολος συλλογισμός και φυσικά λανθασμένος είναι πως αν η συνισταμένη δύναμη είναι μηδέν τότε η επιτάχυνση του σώματος θα είναι μηδέν άρα και η ταχύτητα του σώματος θα είναι σταθερή. Προέκυψε δηλαδή ο πρώτος νόμος του Νεύτωνα από τον δεύτερο. Άρα δεν χρειάζεται ο πρώτος νόμος αφού εμπεριέχεται στον δεύτερο. Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αν συνέβαινε αυτό τότε να στε σίγουροι πως ο Νεύτωνας δεν θα διατύπωνε τρεις νόμους (αξιώματα) αλλά μόνον δυο. Στην πραγματικότητα ο δεύτερος νόμος ισχύει μόνο όταν ισχύει ήδη ο πρώτος. Δηλαδή υπάρχουν συστήματα αναφοράς (μη αδρανειακά συστήματα) στα οποία δεν ισχύει ο πρώτος νόμος και κατά συνέπεια δεν ισχύει ούτε και ο δεύτερος.

Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση
+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Τελευταία ανανέωση ( 18.01.21 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φυσική

Μηχανική

Ηλεκτρομαγνητισμός

 
Joomla Templates by Joomlashack