Seilias

Physics and Photography

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

 Τι ύψος πρέπει να έχει ένας καθρέφτης για να φανούμε ολόκληροι;


Ακριβώς το μισό μας ύψος. Δηλαδή αν το ύψος μας είναι 1.80m  τότε ένας καθρέφτης των 0.90m (90 πόντους) είναι αρκετός για να μας δείξει ολόκληρους, αρκεί να τοποθετηθεί σωστά. Θα πρέπει το πάνω μέρος του να είναι στο ύψος του μετώπου μας.

Δείτε την προσομοίωση κάνοντας κλικ εδώ

 
Αρχική
Αύγ
11
2019
Διατήρηση Στροφορμής κατά την μεταβολή της ακτίνας ενός αστεριού - HTML5 Εκτύπωση E-mail
(4 ψήφοι)
Κατά την κατάρευση ενός αστεριού ελαττώνεται πάρα πολύ η ακτίνα του με αποτέλεσμα να αυξάνεται πάρα πολύ η γωνιακή του ταχύτητα έτσι ώστε να διατηρείται σταθερή η στροφορμή μου. Στην συγκεκριμένη προσομοίωση μπορούμε να μεταβάλλουμε την αρχική γωνιακή ταχύτητα και την ακτίνα του αστεριού.

Τα αστέρια τα οποία στο τελεταίο στάδιο της ζωής τους έχουν μάζα από 1.4 έως 2.5 φορές την μάζα του Ήλιου, μετατρέπονται σε αστέρες νετρονίων ή pulsars. Τα αστέρια αυτά, όταν εξαντλήσουν τις πηγές ενέργειας που διαθέτουν, συρρικνώνονται λόγω της βαρύτητας μέχρις ότου η πυρήνες των ατόμων τους αρχίσουν να εφάπτονται, με αποτέλεσμα η ακτίνα ενός τέτοιου αστεριού να είναι μόνο $15-20\ \mathrm{km}$. Επειδή η συρρίκνωση οφείλεται σε εσωτερικές δυνάμεις η στροφορμή διατηρείται σταθερή και επειδή η ροπή αδράνειας του αστεριού μειώνεται δραματικά έχουμε αντίστοιχη αύξηση της ταχύτητας περιστροφής.

$$L=L'$$ $$Iω=I'ω'$$ $$\frac25MR^2ω=\frac25MR'^2ω'$$ $$ω'=\left(\frac{R}{R'}\right)^2ω$$
Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση
+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Τελευταία ανανέωση ( 23.10.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φυσική

Μηχανική

Ηλεκτρομαγνητισμός

 
Joomla Templates by Joomlashack