Seilias

Physics and Photography

Στατιστικά

Επισκέπτες: 11873388

Τελευταία Ενημέρωση

28/03/2024

Who's Online

Έχουμε 9 επισκέπτες online

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

 Το ξέρατε ότι  η εξάτμιση έχει σαν αποτέλεσμα την ψύξη?


Να γιατί κινδυνεύουμε να πάθουμε ψύξη όταν βγαίνουμε έξω με βρεγμένα μαλλιά ακόμη και αν είναι καλοκαίρι.

 
Αρχική
Ιαν
14
2013
Στροφική και μεταφορική κίνηση (Εξετάσεις 2005) Εκτύπωση E-mail
(3 ψήφοι)
Στροφική και μεταφορική κίνηση (Εξετάσεις 2005)

Δύο ίδιοι οριζόντιοι κυκλικοί δίσκοι (α) και (β) μπορούν να ολισθαίνουν πάνω σε οριζόντιο ορθογώνιο τραπέζι ΓΔΕΖ χωρίς τριβές, όπως στο σχήμα. Αρχικά οι δύο δίσκοι είναι ακίνητοι και τα κέντρα τους απέχουν ίδια απόσταση από την πλευρά ΕΖ. Ίδιες σταθερές δυνάμεις F με διεύθυνση παράλληλη προς τις πλευρές ΔΕ και ΓΖ ασκούνται σ’ αυτούς. Στο δίσκο (α) η δύναμη ασκείται πάντα στο σημείο Α του δίσκου. Στο δίσκο (β) η δύναμη ασκείται πάντα στο σημείο Β του δίσκου. Ποιός δίσκος φτάνει πρώτος στην πλευρά ΕΖ;


Πλήρη Οθόνη

Από τον θεμελιώδη νόμο της μηχανικής προκύπτει πως ο κάθε δίσκος αποκτά την ίδια επιτάχυνση επειδή ενεργεί σε αυτόν η ίδια συνισταμένη δύναμη και έχουν την ίδια μάζα. Η διαφορά είναι πως ο δίσκος (β) θα εκτελέσει και περιστροφική κίνηση επειδή υπάρχει ροπή ενώ ο δίσκος (α) μόνο μεταφορική κίνηση.

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση
+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Τελευταία ανανέωση ( 26.07.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φυσική

Μηχανική

Ηλεκτρομαγνητισμός

 
Joomla Templates by Joomlashack