Seilias

Physics and Photography

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

 Το ξέρατε ότι  η εξάτμιση έχει σαν αποτέλεσμα την ψύξη?


Να γιατί κινδυνεύουμε να πάθουμε ψύξη όταν βγαίνουμε έξω με βρεγμένα μαλλιά ακόμη και αν είναι καλοκαίρι.

 
Ιαν
14
2013
Κάθετη αντίδραση Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)
Κάθετη αντίδραση

Μια μικρή σφαίρα μάζας m=7 kg και ακτίνας r = 0,48 m βρίσκεται στο εσωτερικό δεύτερης κοίλης σφαίρας ακτίνας R = 3 m όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα. Η μικρή σφαίρα αφήνεται από το άκρο Α χωρίς αρχική ταχύτητα και κυλίεται χωρίς να ολισθαίνει στο εσωτερικό της μεγάλης σφαίρας. Να βρεθεί η ταχύτητα και η δύναμη που δέχεται η σφαίρα από το ημικύκλιο όταν φτάνει στο κατώτερό της σημείο Β. Δίνεται η ροπή αδράνειας σφαίρας ως προς άξονα που περνά από το κέντρο μάζας του I=2Mr2/5 και g = 10 m/s2.


Πλήρη Οθόνη

Από την διατήρηση της μηχανικής ενέργειας μεταξύ της αρχικής θέσης και της θέσης όπου η σφαίρα φτάνει στο κατώτερό της σημείο έχουμε

 

(1)

Με αντικατάσταση προκύπτει

Η σφαίρα κάνει κυκλική κίνηση και στο κατώτερο σημείο της τροχιάς της η συνισταμένη των δυνάμεων είναι η κεντρομόλος δύναμη δηλαδή

 

(2)

Από τις (1) και (2) προκύπτει

Με αντικατάσταση προκύπτει

 

Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση
+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Τελευταία ανανέωση ( 26.07.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Joomla Templates by Joomlashack