Seilias

Physics and Photography

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Με δυο λόγια

Ποιός έχει το απόλυτο ρεκόρ στην ταχύτητα;

Το φως! κινείται με ταχύτητα 300.000 km/s. Βέβαια Ο Λούκυ Λούκ είναι πιο γρήγορος από την σκιά του αλλά εκεί η Φυσική ... σηκώνει ψηλά τα χέρια.

 
Αρχική arrow Φυσική Γ Λυκείου - FLASH arrow Στερεό σώμα arrow Ισορροπία στερεού σώματος
Ιαν
14
2013
Ισορροπία στερεού σώματος Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)
Ισορροπία στερεού σώματος

Ένα στερεό σώμα ισορροπεί όταν

 

(1)

και

 

(2)

Παρατηρήσεις

  • Αν η συνολική ροπή ως προς κάποιο σημείο είναι μηδέν και η συνισταμένη των δυνάμεων είναι επίσης μηδέν τότε η συνολική ροπή θα είναι μηδέν και ως προς οποιοδήποτε άλλο σημείο.
  • Αν έχουμε ισορροπία με τρείς δυνάμεις τότε οι φορείς των δυνάμεων θα πρέπει να περνούν από το ίδιο σημείο. Αυτό συμβαίνει γιατί, αν υποθέσουμε πως οι δύο φορείς τεμνόταν σε ένα σημείο Ο και ο φορέας της τρίτης δύναμης δεν περνούσε από το σημείο αυτό, τότε η ροπή της δύναμης αυτής ως προς το Ο δεν θα ήταν μηδέν, με αποτέλεσμα και η ολική ροπή δεν θα ήταν μηδέν άρα το σώμα δε θα ισορροπούσε.


Πλήρη Οθόνη

  • Ισορροπία δεν σημαίνει υποχρεωτικά ακινησία (μεταφορική ή περιστροφική) αλλά ότι δεν μεταβάλλεται ούτε η μεταφορική ταχύτητα αλλά ούτε και η γωνιακή ταχύτητα του σώματος.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση
+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Τελευταία ανανέωση ( 26.07.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Joomla Templates by Joomlashack